Regler

Cyklop och simglasögon

Om du tar med dig cyklop-öga till simhallen, se då till att det är gjort helt i plast, alltså att själva ögat ej är gjort av glas, risken finns att du tappar det i golvet. Krossat glas på simhallens golv är inte alls bra. Om det ändå händer har vi rätt att ta betalt för den extra städning som krävs. Vi har ingen utlåning av cyklop och simglasögon, däremot säljer vi simglasögon i entrén.

Duscha före bad

Alla måste före badet duscha och tvätta sig med tvål, utan badkläder på, av hygieniska skäl. Både svett, parfym, deodoranter, hårprodukter m.m. påverkar vattnet på ett negativt sätt och gör att mer klor måste tillsättas, när kloret och kemikalierna blandas bildas ämnen som är skadliga för luftvägarna. I värsta fall kan det bli så dålig kvalité på badvattnet att vi kan tvingas stänga alla pooler för akut rengöring.  

Badkläder

Små barn måste använda badbyxor som sitter tight kring midja och ben, som kan köpas i entrén, vi säljer även engångsbadblöjor. I simhallen är det inte tillåtet att bada med underkläder under badkläderna. Detta är inte bara av hygieniska skäl, bomullsunderkläder fäller och luddet täpper igen filtren i reningsanläggningen. Tänk på att alltid använda kläder avsedda för bad, ej i bomulls T-shirt även om den är ren. För mycket ludd från badkläder skulle kunna leda till stängning av badet, av hälsoskäl. Våra filter kommer inte att klara av mängden ludd vilket leder till orenheter i vattnet som i sin tur kräver mer klor, och till slut blir klorhalten ohälsosamt hög att bada i.

Visa hänsyn

I simhallen och i alla lokaler som hör till, måste alla tänka på att visa hänsyn. Alla besökare vistas i simhallen på samma villkor, och samsas om utrymmet i poolerna. Om skylten "motionssim" står vid en bana får det inte förekomma lek och plask i den banan. Motionssim kan vara både bröstsim och crawl. De är inte tillåtet att filma eller fota besökande i lokalerna, vill nu ändå fota ex. ditt barn, se till att ingen annan kommer med på bild av misstag. Tänk på att det är vatten på golven, och det kan därför vara halt, så undvik att springa och påmin dina barn om det, gärna en gång för mycket.

Hantera badleksakerna i simhallen på ett sådant sätt att ingen känner sig osäker, en stor gummiring som kommer flygande i luften kan orsaka stor skada om man träffas i huvudet.

Om du lånat badleksaker från receptionen, lämna alltid tillbaka, leksaker får inte bli liggande på botten av poolerna, det hindrar rengöringen under natten.

Se dig för innan du hoppar i från kanten eller startpall, se till att det är fritt i poolen där du tänker hoppa.

Enåbadets personal har rätt att säga ifrån om hänsyn inte visas, om tillsägelse måste upprepas har personalen rätt att avvisa personer som stör andra badande, ingen entré återbetalas då.


Simma lungt!